16. října
Světový den jídla
Světový den jídla vznikl na základě rozhodnutí Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO, vznikla 16. října roku 1945 a o několik desítek let později rozhodla, že si ve výroční den jejího založení začneme každoročně připomínat Světový den jídla). Co je jeho podstatou?
Světový den jídla, který se každý rok koná 16. října, upozorňuje na bezpečnost potravin a nutnost zajistit přístup k výživné stravě pro všechny obyvatele planety. Tento den také připomíná závazek jednotlivých států dosáhnout do roku 2030 nulového hladomoru. K oslavě tohoto dne můžete navštívit stránky Informačního Centra Bezpečnosti Potravin, kde najdete ověřené informace o výrobě potravin a otázkách výživy. Další zdroj informací je web Víš co Jíš, kde se dozvíte například o významu živin pro zdraví, správném stravování v různých životních obdobích nebo aktuálních výživových doporučeních.