29. září
Mezinárodní den osvěty o potravinových ztrátách a snižování plýtvání
Mezinárodní den informovanosti o potravinových ztrátách a plýtvání je příležitostí vyzvat k akci jak veřejný sektor (národní nebo místní orgány), tak soukromý sektor (podniky a jednotlivce) a stanovit priority akcí. Pokročit s inovacemi s cílem snížit ztráty a plýtvání potravinami a budovat lepší a odolnější potravinové systémy.
Mezinárodní den osvěty o potravinových ztrátách a snižování plýtvání, slavený 29. září, vyzývá veřejný i soukromý sektor k akci zaměřené na snížení plýtvání potravinami. Unilever je hlavním patronem této iniciativy, snažíc se snížit plýtvání o 50 % do roku 2025. Tento den zdůrazňuje důležitost inovací a vzdělávání ve výrobě, distribuci a spotřebě potravin. Podpora potravinových bank a charitativních organizací je klíčovou součástí této strategie, která přispívá k udržitelnosti a snížení ekologické stopy.