19. června

Den opravdového jídla

Den opravdového jídla

Spojené národy tento den navrhly v roce 1992 a důvodem byla skutečnost, že na světě více jak miliarda lidí trpí nedostatkem pitné vody. OSN a nevládní organizace, věnující se problémům spojeným s vodou, se zaměřují na čistotu a ochranu vod a jejich úsporu.

Den opravdového jídla, oslavovaný 19. června, propaguje výběr zdravějších potravin a podporu aktivního životního stylu. Zdůrazňuje důležitost minimálně zpracovaných potravin a snižování spotřeby průmyslově vyráběných potravin. Akce zahrnují vzdělávací programy, soutěže a veřejné kampaně, které podporují povědomí o zdravé výživě. Den opravdového jídla také upozorňuje na význam pravidelného cvičení v boji proti nemocem souvisejícím s nezdravým životním stylem. Tento den inspiruje rodiny a komunity k objevování výhod skutečného jídla.

Partneři

Lush
Reda
EnviWeb
Kam s ním?
Ukliďme Česko
ÁMOS vision
Philip Morris ČR a.s.
Progresus Invest Holding
ECOBAT s.r.o.
RAJAPACK
TIERRA VERDE s. r. o.
Komerční banka
GREEN Logistics CZ s.r.o.
Bonett Energie a.s.
SAKO Brno
PR servis České tiskové kanceláře
Penny Market s.r.o.
DHL Supply Chain

Copyright Ⓒ 2022 - 2025Miroslav KubásekUkliďme Česko z.s.